Справа далеко не порожня, якщо врахувати, що чартери з Росії на відпочинок до Єгипту можуть падати вже найближчим часом. Три ключові пляжні аеропорти Єгипту абсолютно готові до відновлення авіасполучення з Російською федерацією, у тому числі й у напрямі безпеки. Як повідомляє newsru.com, про це 11 вересня повідомив громадський представник Міністерства цивільної авіації Єгипту Басем Абдель Карім. У свою чергу державний службовець зауважив, що між двома державами є позитивні зрушення на тему відновлення авіасполучення, але точний тимчасовий графік майбутніх кроків щодо відновлення польотів поки що не визначено.

За даними, що розповсюджуються іншими порталами новин РФ, теж можна зробити висновок про те, що діалог триває, але досягти чітких домовленостей зараз не вдалося. Як би там не було, але всі усвідомлюють, що рано чи пізно один з найвідоміших напрямків зимового туру потоку в Росії стане доступним. Як це позначиться на нашому українському ринку? Однозначної відповіді не може бути, позитивні та негативні моменти будуть присутні у будь-якому випадку. Вигода в тому, що у єгиптян виникне ще одна причина покращити рівень обслуговування в готелях, які досить втомилися за минулі кризові роки. Тому буде менше скарг. Є шанс, що відчиняться законсервовані до оптимальних часів готелю. Додаткове надходження грошових потоків допоможе і майбутньому відновленню туристичної сектору та інфраструктури. Ложкою дьогтю в бочці меду цілком можливо те, що в умовах відновлення турпотоку з одного з основних напрямків єгипетські готельєри-власники змінить свою риторику за підписанням договорів. У цьому плані українські туроператори, можливо, можуть не знайти таких цікавих умов, як раніше. Втім, це вже швидше прогноз на наступний зимовий сезон, тому що на зиму 2017/18 всі контракти вже укладено.

Не виключається також те, що пожвавлення авіасполучення з Росією вже не буде для Єгипту таким собі «проривом», як це могло б статися ще рік тому. Цілком очікувано, що Єгипет зумів перетворити кризу себе на вигоду, зумівши підняти співпрацю з іншими ринками. На користь цієї теорії свідчать недавно опубліковані підсумки вивчення Всесвітньої туристичної організації Об'єднаних Націй, відповідно до яких Єгипет взяв одне з основних місць у світі по припливу туристів. За результатами 2017 року збільшення становило понад 50%. Або більше 2.5 млн туристів (при тому, що у 2016 році до держави приїхало 5.26 млн зарубіжних гостей). Числа говорять самі за себе: путівки до Єгипту мають попит, турпотік помітно збільшується і без російського ринку.

Контакти

  • Україна, м. Київ, вул. Кирилівськая 160
  • +38 O96 992 64 4I

Туристична компанія ТурпошуК - найкращий вибір для пошуку та підбору турів по всіх туроператорах України на одному сайті

Розклад

Пн. - Пт.

Сб, Нд - вихідний

Top